SITUACIÓ

 Clikeu sobre la imatge per anar al google maps.
Montcada i Reixac és un municipi de la comarca del Vallès Occidental que ocupa una superfície de 23,34 Km2. Es troba al nord del pas de Finestrelles, per on el Besòs s’obre pas a través de la Serralada Litoral de camí vers el Pla de Barcelona. Limita amb les comarques del Vallès Oriental i del Barcelonès a una distància aproximada de 6 quilòmetres de Barcelona.
Pel seu terme hi passen, a més a més del Besòs, el riu Ripoll i el seu afluent la riera de Sant Cugat. La part meridional del municipi és accidentada per la presència de la Serralada Litoral.
Tanmateix, el que ha condicionat l’evolució del municipi és el corredor natural obert pel riu, doncs comunica el Vallès i una bona part de la Catalunya interior amb Barcelona. Aquesta configuració natural ha estat aprofitada per a construir algunes de les vies de comunicació més importants del territori la qual cosa dóna una aparença molt característica al territori.

La nostra escola està situada en el barri de MONTCADA NOVA, un dels deu barris que formen la població de Montcada i Reixac. Es troba a l’àrea més planera al nord de la localitat,  enmig de la depressió del Vallès i a tocar del riu Besòs.

Aquest és una zona  de nova urbanització en la qual, s’ha construït una zona residencial que ha substituït l’antiga ocupació del territori. Hi destaca, a part del conjunt de noves residències, el pavelló municipal.
Actualment, l’espai proper a l’escola està afectat com a conseqüència de les obres del tren d’alta velocitat, doncs just és el punt on comença el túnel que l’ha de conduir a Barcelona per sota de la cruïlla dels rius.